Interim Manager of consultant: Wat is het verschil?

16/03/2020

Uw bedrijf staat voor een herstructurering, uitbreiding, overname of relocation, het ondergaat een ingrijpende verandering of lanceert een specifiek project? Met de nodige knowhow en expertise in huis vergroot u de kans op een vlotte transitie én op succes. Veel organisaties schakelen daarom tijdelijk een externe professional in: een interimmanager of een consultant met de juiste kennis, competenties en ervaring. Maar wat is precies het verschil tussen beiden? En wat hebben deze experten uw organisatie te bieden?
 

Interimmanagers en consultants: flexibele experten

Zowel Interim Managers als consultants stellen hun gerichte kennis en expertise ten dienste van organisaties. Beiden hebben het voordeel dat ze flexibel zijn en vlot kunnen schakelen. Bedrijven doen vaak een beroep op een interimmanager of een consultant wanneer er een acute nood aan specifieke knowhow opduikt. Een manager of intern expert valt plots weg, er is behoefte aan change management expertise of u zoekt een projectmanager met een bepaalde specialisatie. Interimmanagers en consultants zijn immers experten die zich razendsnel inwerken om zo specifieke uitdagingen het hoofd te bieden, heldere analyses te maken en oplossingen te formuleren.

 

Verschil tussen Interim Manager en consultant?

Met een interimmanager of managementconsultant haalt u dus snel een expert met een heldere blik en analytische skilss in huis. Zo kan uw organisatie flexibel inspelen op uitdagingen, veranderingen en specifieke noden. Maar hoe onderscheidt een Executive Interim Manager zich dan precies van een consultant? Het grote verschil zit hem in de output die u als organisatie mag verwachten. Een consultant maakt een analyse en formuleert een advies, een Interim Manager neemt ook het vervolgtraject voor zijn rekening. Hij maakt een analyse, werkt een strategie uit én gaat ermee aan de slag. Hij zal dus zorgen voor de implementatie van zijn oplossingen en vertrekt niet voor die tastbare resultaten oplevert.

Het voordeel: snel inzetbaar voor specifieke managementopdrachten

Het inschakelen van een Interim Manager is voor organisaties een efficiënte manier om snel in te spelen op interne en externe evoluties. Het zijn experten met ervaring als leidinggevende, die strategisch én operationeel sterk zijn. Ze bieden een heldere kijk op uw business, brengen valkuilen en opportuniteiten in kaart en zijn in staat om - in alle objectiviteit – moeilijke knopen door te hakken. Organisaties schakelen dan ook steeds vaker een Interim Manager in om hun business naar een hoger niveau te tillen.

Benieuwd hoe we u vooruit kunnen helpen?

Wilt u meer te weten over onze Executive Search of Interim Management diensten?

Onze gespecialiseerde recruiters staan voor u klaar.

Laten we afspreken